Schoorsteenreiniger met brandverzekering FSC®

Artikelnummer:
HH009
Verkoopeenheid:
dsje
Min. bestel hoeveelheid:
1
Overdoos/Pallet hoeveelheid:
576
EAN Code:
8712126192485
SKU: HH009
€13.99
Uw prijs (excl.):
Aantal Korting Prijs per stuk
excluding shipping

Description

Met het schoorsteenreiniger blok van Golden Flame reinigt u gemakkelijk de schoorsteen zodat u veilig uw haard of kachel kunt gebruiken. Hoe schoner uw rookkanaal des te veiliger u stookt met meer rendement. Het effect van de schoorsteenreiniger blok is gelijk aan een traditionele schoorsteenveegbeurt. Bij het gebruik van ons blok loopt uw huis(raad) geen gevaar op een roet douche door een ondeskundige veger.

Brandverzekering
Onze schoorsteenreiniger is inclusief brandverzekering. Om aanspraak te kunnen maken op de verzekering dient de aankoop- en garantiebon volledig en correct te worden ingevuld en gemaild te worden naar info@goldenflame.nl.

Teerlaag
Bij brandend vuur worden door rookgassen teer en roet meegevoerd en afgezet in het rookkanaal. Hierdoor ontstaat een dikke harde laag teer. Deze teerlaag is zeer brandgevaarlijk. Doordat het kanaal langzaam dichtslibt trekt deze minder waardoor uw brandproducten onvolledig verbranden en hierdoor nog meer teer wordt afgezet. Bij een hoog opgestookt vuur is er een groot risico dat de teer vlam vat waardoor er een schoorsteenbrand ontstaat.

Voorkom schoorsteenbrand
Een aantal tips om schoorsteenbrand te voorkomen:

Maak het vuur nooit aan met kranten of karton. Door de zuigkracht van het kanaal kunnen brandende stukjes papier het kanaal ingezogen worden en de brandbare teer ontvlammen. Gebruik hiervoor onze bruine- of witte aanmaakblokjes in combinatie met aanmaakhout en eventueel aanmaakvloeistof. Een andere optie is onze paraffine haardblokken te gebruiken. Hierbij hoeft u alleen het speciaal bewerkte papier om het blok aan te steken. Dit papier zal niet omhoog gezogen worden.
Gebruik altijd droog hout! Nat hout verbrandt onvolledig waardoor 2 a 3 keer zo veel teer wordt gevormd en afgezet. Tevens is het schadelijker voor het milieu.
Stook het vuur niet te hoog.
Wanneer Schoorsteenreiniger blok branden
Aan een aantal symptomen kunt u merken wanneer het tijd wordt een Schoorsteenreiniger te branden:

Als er vochtige plekken ontstaan. Dit is gesmolten teer en is brandgevaarlijk.
Als het vuur slecht brand (slechte trek).
Als rook de huiskamer binnenkomt (slechte trek).
Als er teer en roetdeeltjes naar beneden vallen.
Als het rookkanaal erg heet wordt.
Eén blok is voldoende om uw schoorsteen te reinigen. Wij bevelen u aan om na 60 stookbeurten een Schoorsteenreiniger blok te gebruiken.

Werking schoorsteenreiniger
Het blok brandt ca. 1,5 tot 2 uur. Hierna smeult het blok nog enige tijd. Door het blok in zijn geheel op te laten branden en geheel uit te laten roken is het proces, om de schoorsteen te reinigen, in werking getreden. Binnen 8-14 dagen zullen de onschadelijke teerdeeltjes naar benenden vallen en is uw schoorsteen gereinigd. Metalen onderdelen worden niet aangetast.

Gebruiksaanwijzing
Haal het blok uit de kartonnen doos en leg het blok in het midden van de openhaard of kachel. De papieren uiteinden van het blok aansteken. Niet in een al brandende openhaard of kachel leggen. Het schoorsteenblok dient, zonder toevoeging van andere brandstoffen, volledig te worden opgebrand. Zodanig dat het schoorsteenblok helemaal is uit gesmeuld. De aanslag en roetdeeltjes komen binnen 1 a 2 weken los en vallen naar beneden en/of gaan, indien er wordt gestookt, via de pijp naar buiten. Overblijfselen van het blok kunt u laten liggen. Bij het volgende vuur verdwijnt dit. Na het branden van het schoorsteenblok mag er gewoon weer haardhout worden gestookt.

Customers who bought this item also bought