Over Middelwijk

Graag stel ik ons bedrijf aan u voor.
Mijn naam is Ellen Middelwijk en mijn overgrootvader Aaldert Middelwijk is samen met zijn broer Jochem rond 1887 dit bedrijf begonnen.
Zij hadden samen een touwslagerij in Steenwijk en waren dagelijks touwprodukten aan het draaien, die zij verkochten in hun winkeltje aan de Oosterstraat in Steenwijk.
Rond 1912 is Aaldert met zijn gezin verhuisd naar Meppel en broer Jochem ging mee. Ook hier hadden zij een touwbaan en winkel met touw en borstelwerk.

In 1931 trad mijn opa, Willem Middelwijk, officieel in dienst bij het bedrijf. Samen met zijn vader begon hij naast de winkel ook een groothandel. De zaken gingen zo goed dat er in 1938 een pand werd gekocht aan het Oosteinde in Meppel. Een paar jaar later werd ook het pand van de buren erbij gekocht.

Mijn vader, Anko Middelwijk, werkt van jongs af aan al mee in het bedrijf. Zo ging hij samen met medewerker de heer Doosje aardappelmanden ophalen. Die manden werden per hele wagonlading vervoerd vanuit Brabant en afgeleverd bij van Gend en Loos in Meppel.
Ze gingen daar heen met de knetterkar…
Een gemotoriseerde bakfiets die zoveel herrie maakte dat mijn oma hem al van verre aan kon horen komen, want zij woonden in de buurt van het station. Mijn vader kreeg een ijsje van de heer Doosje als alle manden op de plek lagen in het magazijn aan het Oosteinde.
Toen hij wat ouder werd ging hij met de brommer klanten bezoeken en later met de auto. Ook mijn moeder werkt al heel lang met hart en ziel mee in het bedrijf en mijn opa heeft ooit tegen haar gezegd dat zij later op zijn stoel mocht gaan zitten… Een hele eer!

Zelf ben ik er ook een beetje ingerold.
Als kind hielp ik al met het vullen van doosjes met plastic zakken, staartrubbers knopen, vegen en opruimen. Mijn opa heeft mij nog geleerd hoe ik acceptgiro’s moest invullen en facturen moesten altijd heel netjes en precies gevouwen worden! De betalingen en het factureren doe ik samen met mijn collega nog steeds… alleen gaat dat nu digitaal. Een hele verbetering!

Inmiddels zijn wij een aantal keer verhuisd omdat ons pand te klein werd en ons bedrijf is nu gevestigd aan de Mandeveld 10 in Meppel. De plek waar ik nu samen met mijn ouders, mijn man en fijne collega’s u probeer zo goed mogelijk van dienst te zijn.
We zeggen wel eens tegen elkaar: “als opa en oma dit zouden zien, wat zouden ze trots zijn,” want Middelwijk is inmiddels uitgegroeid tot een flexibele organisatie met 31 gedreven medewerkers die graag voor u klaar staan. Mijn collega’s in het magazijn doen hun best om al uw orders zorgvuldig in te pakken en onze technische dienst beschikt over 2 gecertificeerde specialisten die uw defecte produkten kunnen repararen. Onze in- en verkopers zijn continu opzoek naar de beste produkten. Daarbij inspelend op de vraag waar u, onze klant, behoefte aan heeft. Hierdoor is ons assortiment voortdurend in beweging.
Bent u als eindgebruiker geïnteresseerd in onze produkten dan verwijzen wij u voor aanschaf daarvan naar onze postcode checker voor een winkel bij u in de buurt.
Als wederverkopende klant kunt u over ons assortiment op de hoogte gehouden worden via mailings en op onze webshop staat altijd ons actuele programma. Met uw wachtwoord kunt u produkten eenvoudig via onze webshop bij ons bestellen maar mailen of bellen kan natuurlijk ook. Met ons grote assortiment van wel 16.000 artikelen zit er vast iets voor u bij. Wij wensen u veel succes!